Herfstvakantie

De herfstvakantie is weer begonnen. Je kind is nu alweer zo’n 9 weken naar school geweest. Het begin van een schooljaar is altijd weer wennen aan de regelmaat, voor veel kinderen ook wennen aan een nieuwe leerkracht, aan de eisen die weer gesteld worden, het luisteren, de opdrachten die weer gedaan moeten worden etc. etc. Dit geldt niet alleen voor de kinderen maar evengoed voor de leerkrachten en de ouders. Voor de leerkrachten het wennen aan de nieuwe groep, het karakter van ieder kind leren kennen. Zo rond de herfstvakantie krijgt iedere leerkracht ‘een beeld’ van de groep en ontstaat er chemie tussen de groep en de leerkracht. Ook voor ouders is het weer wennen aan de regelmaat van het naar school gaan, het huiswerk dat weer gemaakt moet worden, maar ook kunnen de zorgen over je kind weer toenemen.

Dan is het heerlijk als het herfstvakantie is, een week waarin je als gezin weer even kan ontspannen en je kind even los kan komen van alle verplichtingen.

 

Bezoek eens een doe museum

Voor een kind met een rechtsgeoriënteerde leerstijl geldt dit nog veel meer. Het naar school gaan kost hen al extra energie, door de talige manier waarop het onderwijs gegeven wordt en zij dit allemaal in beelden hebben moeten vertalen. Wat is het dan fijn als ze van deze week even gebruik kunnen maken om te ontspannen en van hun eigen talenten gebruik kunnen maken. Kinderen met een rechtsgeoriënteerde leerstijl zijn echte doeners. Ze lezen geen gebruiksaanwijzingen maar gaan meteen aan de gang. Deze kinderen kunnen zich lekker uitleven in een museum. Zeker in een museum waar ze hun eigen gang kunnen gaan. Ze leren hier veel van en ongemerkt lezen ze ook nog heel veel. Ontdekken hoe een machine werkt. Ervaren hoe mensen vroeger leefden, hoe ze woonden, wat ze aten. Het kan allemaal. Leren over verschillende culturen, hoe die wonen, hoe die leven zowel vroeger als nu. Beroepen waar ze anders nooit kennis mee maken ervaren, zien en ervaren wat een bakker allemaal doet….. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Maar ook het bos

Als de regen niet tegen de ruiten klettert is het voor de kinderen, maar zeker voor de rechtsgeoriënteerde kinderen fijn om zich in het bos lekker uit te leven. Juist deze kinderen hebben veel behoefte aan beweging. Dus rennen en struinen door het bos is voor hen een goede manier om  goed te kunnen ontspannen en ook in het bos kunnen ze veel leren. Wat gebeurt er allemaal in de herfst? Wat zie je dan allemaal? Ongemerkt leren ze heel veel  en ontspannen ze.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne herfstvakantie.

Maar…. ziet je kind alweer op tegen het eind van de herfstvakantie? Gaan de leerproblemen je kind dan weer belemmeren? Neem dan eens contact op!

 

Bel of mail kindiskeyser.nl/online