Ieder mens is uniek en ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten. Als het even niet zo lekker gaat met een kind of jongere op school of thuis dan kan coaching ondersteuning bieden. Je kunt denken aan: slecht slapen, moeite met concentreren, een slecht zelfbeeld (o.a. belemmerende overtuigingen), faalangst, gepest worden, woedeaanvallen, ontevredenheid, bedplassen. Dit kan zich zowel sociaal –emotioneel als cognitief uiten.

Coaching is een oplossingsgerichte, kortdurende en drempelloze vorm van begeleiding. Oplossingsgericht wil zeggen dat ik uit ga van de eigen kracht van het kind of de jongere. We gaan niet op zoek naar de oorzaak van het probleem, maar naar een oplossing, een vaardigheid. Weten waar je goed in bent, gebruik maken van je sterke kanten dat maakt een kind sterker, geeft zelfvertrouwen. Ik gebruik allerlei werkvormen en sluit aan bij de behoefte van het kind. Dit kan zijn d.m.v. tekenen, knutselen, een spel, rollenspel etc.

Het is kortdurend, na ongeveer 5-10 sessies kan het kind weer verder, maar de duur hangt af van de hulpvraag van het kind. Het is belangrijk dat het kind open staat voor begeleiding en zelf een hulpvraag heeft.

kleurpotloden

Testimonial Coaching

 

“Danielle heeft onze zoon Isa een paar weken begeleid. Dit heeft Isa heel goed gedaan.
Door de inzet en betrokkenheid van Danielle heeft Isa wat meer zelfvertrouwen kunnen krijgen. Ook heeft hij binnen drie dagen de tafel van 6 en het alfabet geleerd. Hij was apetrots op zichzelf.
Danielle bedankt!”

Ouders van Isa