DSC_0262

Gedurende mijn jarenlange ervaring in het basisonderwijs zag ik dat er steeds meer van de kinderen geëist wordt, maar dat de leerkracht steeds minder tijd gegund wordt om intensieve individuele aandacht aan kinderen te besteden, dat heeft mij er toe bewogen om mij op een andere manier voor kinderen in te zetten en hen te helpen.

Ik wil mij even voorstellen: ik ben Daniëlle de Wilde, getrouwd, heb 2 inmiddels volwassen kinderen en ik woon in Deventer. Ik heb 25 jaar ervaring als groepsleerkracht in het basisonderwijs. De individuele begeleiding van kinderen heeft mij altijd aangesproken en omdat hier binnen het basisonderwijs steeds minder ruimte voor is ben ik mijn eigen praktijk voor kinder- en jeugd coaching gestart. Sommige kinderen hebben op een bepaald moment net even wat meer steun nodig en dat wil ik ze kunnen bieden. Kinderen die goed in hun vel zitten presteren vaak ook beter op school, daarom moet er ook aandacht zijn voor de sociaal-emotionele kant.

Ook zag ik dat sommige kinderen problemen hebben met lezen en rekenen. Vaak komt dit omdat zij een andere manier van denken hebben, zij zijn sterk visueel/kinesthetisch (gevoelsmatig) ingesteld. Zij denken d.m.v. beelden en maken sterk gebruik van hun rechter hersenhelft. Dit maakt dat zij een andere manier van leren hebben en ik kan hen helpen zich deze manier van leren eigen te maken.