De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap. Ineens krijgt je kind 10-15 vakken en veel huiswerk mee. Er wordt ook niet verteld hoe ze het beste kunnen leren.

Ben je student en ging het voortgezet onderwijs nog goed, maar merk je tijdens je vervolgopleiding dat je vastloopt in die enorme hoeveelheid studiestof dan krijg je steun door het volgen van de training

Snel leren = Leuk leren

banner_728x90

Door het volgen van deze training krijgt je kind of krijg je als student meer grip op huiswerk of studie doordat je beter leert plannen en organiseren.

 Snel leren = Leuk leren VMBO

Deze training is bedoeld voor kinderen op het VMBO Basis- Kader. Het is een combinatie van de trainingen Snel leren = Leuk leren en OP WEG NAAR Snel leren = Leuk leren. Omdat deze leerlingen geen toetsweek kennen is de toetsweek vervangen door een visueel huiswerkschema.

snelleren_beeldmerk_vmbo

Workshop Snellezen en Mindmappen voor volwassenen

Tijdens deze Workshop leert u 2-4 keer sneller lezen en wat u leest samenvatten in een mindmap. Hierdoor begrijpt en onthoudt u beter wat u leest.

Effectief bij het maken van aantekeningen  tijdens vergaderingen/ colleges, het lezen van boeken en verslagen, bij het volgen van een cursus of opleiding.

banner_210X210

 

Zit je kind nog op de basisschool of is het net gestart in de brugklas en kan het wel wat ondersteuning gebruiken bij het leren leren? Dan is de training

Op weg naar de brugklas | Groep 8

wel wat voor je kind. Deze training geeft een stevige basis waardoor de overgang naar het voortgezet onderwijs soepeler verloopt. Deze training is onafhankelijk van de training ‘Snel leren = leuk leren’ te volgen. Een combinatie van deze twee trainingen geeft een breed pakket aan studievaardigheden, waardoor je sneller en slimmer gaat studeren.

opweg_banner_1

 

 

Ik leer leren

Een training geschikt voor kinderen in groep 7/8 van de basisschool, de brugklas én kinderen in hogere klassen van het voortgezet onderwijs die door welke oorzaak ook vastlopen in het leren. In deze training staan de leervoorwaarden centraal, zoals faalangst, concentratie en belemmerende overtuigingen. Deze training kent een coachende aanpak.


wegwijzer-gecertificeerd

 

Testimonials Trainingen

 

“Dank je wel voor je inzet! Wij zien een heel andere Samuel met heel veel meer plezier en ondeugendheid. Dat doet echt goed en hij laat weer zien wat er in hem zit. Eigenlijk was dat helemaal weg. Wat een verschil.
We zien ook (en hopelijk zien we dat goed) dat hij het gevoel heeft dat hij het zelf wel in de hand heeft en dat wij niet nodig zijn. Het is verbazingwekkend hoe groot het verschil is ten opzichte van begin dit jaar.
We zijn/ Samuel is, verder dan we konden bedenken en daarbij is je begrip en steun voor hem en ook het overleg met school een geweldige hulp geweest. We zijn er blij mee!”

Ouders van Samuel (training ‘Snel leren is leuk leren’)

“Onze dochter (12 jaar, groep 8) heeft afgelopen schooljaar de training ‘Op weg naar de brugklas’  bij Danielle de Wilde gevolgd. Wij zijn hier erg enthousiast over! Danielle stemt heel nauwkeurig af met de ouders over de wensen van de training, waardoor wij de leerpunten konden formuleren, en zij het aanbod daarop afstemde. Dat doet zij met een grote vakmatigheid. Ze heeft een brede kennis van studietechnieken, en kan deze voor een kind heel helder overbrengen. Onze dochter, die concentratieproblemen heeft, heeft geleerd hoe ze zich beter kan richten op de lesstof. Dat varieert van een betere fysieke houding (rechtop zitten, je boek op een studieplankje leggen) tot lezen met een pointer. Ook heeft ze geleerd hoe ze woordjes kan leren met gekleurde flashkaarten, hoe ze een agenda invult en haar huiswerk moet plannen. Danielle leert het op een geduldige en vriendelijke manier aan, waardoor kinderen zich gemotiveerd gaan voelen en het zelfvertrouwen ontwikkelen om een nieuwe fase -de middelbare school- in te gaan. Na elke bijeenkomst kregen we een uitgebreid verslag, met allerlei observaties en tips om verder te oefenen. Als ouders zijn we heel blij met deze gedegen start voor de brugklas. Hartelijk dank Danielle, voor je betrokken begeleiding!

Karen Oosterink (training ‘Op weg naar de brugklas’)

“Ik kwam bij deze cursus terecht omdat ik wat wilde doen aan mijn plannen en de manier waarop ik leer. Ik heb van jou verschillende handvatten gekregen om dit te verbeteren, die ik nu nog gebruik. Mijn SE week is niet supergoed maar ook niet heel slecht gegaan. Ik zat al een beetje krap qua tijd daarom noemde we dit een soort testje. Ik hoop dat de volgende SE week wat beter gaat en dat ik me nu op tijd voor kan bereiden met de nieuwe methoden van het leren. Ik kijk positief terug op de cursus en hoop dat ik er mijn hele schoolcarrière nog profijt van heb.”

Lieke, 15 jaar (training ‘Ik leer leren’)